SPECIALISATIEWORKSHOP
ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN

Algemene informatie
Bij veel lichamelijke en psychische aandoeningen is een medisch traject noodzakelijk. Het daarnaast inzetten van systemisch werk kan extra ondersteuning bieden bij het acceptatie- en/of healingproces.
Zo kan een opstelling inzicht geven in de oorsprong van een aandoening om van daaruit een hernieuwde balans te vinden. Of geeft richting om de aandoening in het dagelijkse leven een plek te geven en beter om te kunnen gaan met de bijbehorende ongemakken. Alleen al door in een opstelling de ziekte, het zieke lichaamsdeel of orgaan een stem te geven, komt veel wezenlijke informatie vrij. Het systemisch werk draagt op die manier bij aan het aanspreken van het zelfhelend vermogen.   
In deze specialisatieworkshop maakt de deelnemer kennis met de theorie en vaardigheden die nodig zijn om dergelijke (familie)opstellingen te begeleiden. Daarnaast is het mogelijk om eigen casuistiek in te brengen.  


Aan de orde komen: 
- systemische werkvormen en systemische formats bruikbaar om te werken met fysieke en psychische aandoeningen
- het herkennen van symptomen en dynamieken
- het plegen van de juiste interventies
- de grondbeginselen van (helend) energiewerk in opstellingen
- systemische ethiek


Doelgroep
Deze specialisatieworkshop is bedoeld voor mensen die een basisopleiding familie- en/of organisatieopstellingen hebben gevolgd en hun kennis en vaardigheden willen uitbereiden m.b.t. het begeleiden van opstellingen waarin psychische en/of lichamelijke aandoeningen centraal staan en/of de deelnemer wil een vraag inbrengen die past in deze context. Deze workshop is ook geschikt voor mensen die eerder de tweedaagse workshop over dit onderwerp gevolgd hebben en behoefte hebben om hun kennis op te frissen en/of hun vaardigheden willen trainen. 

Locatie
De specialisatieworkshop wordt gegeven door Nienke Binkhorst en vindt plaats in de trainingsruimte van Coach-Inn, Het Bolwerk, Woestijgerweg 172 3817 SP Amersfoort. De cursustijden zijn van 10.00 tot ca.17.00 uur. Tussen de middag wordt een lunch verzorgd. 


Detail informatie

Data Aantal deelnemers 
(maximaal)
Prijs  part. incl. BTW, voor bedrijf excl. BTW (€) Deel
nemen
Vragen
14 december 2017 14  € 195 aanmeld formulier Voor vragen 033-4451480 of mail

Terug naar overzicht workshop, trainingen en opleidingen